Behandlingar

Vi har möjlighet att utföra behandlingar för att optimera återhämtning och ta hand om kroppen på bästa sätt.

Vi erbjuder traditionell massage men även Fascial Stretch Therapy som är en djupgående stretchmassage med goda återhämtningsegenskaper.

Atlasbalans

Djupvågsbehandling (Fasciavågsbehandling)

Behandlingar

Vi anpassar gärna behandlingen efter dina önskemål, därför kan vi lägga upp behandlingen så att den utgår från ett klassiskt massageprogram eller utifrån att inrikta sig på avslappning, idrottsmassage eller smärt- och skadebehandling. Om det finns behov kan behandlingstiden också användas till muskeltöjningar och råd om hemövningar..

Djupvågsbehandling

Det senaste inom friskvård – skön, effektiv och skonsam behandling av fascia (bindväv)
De senaste årens forskning visar att fascia har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.

Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut och det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler. Om fascia klibbar ihop eller blir inflammerad kan det leda till att vi får svårt att röra oss och att vi får ont.

Djupvågsmaskinen arbetar med muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt. Fasciavågorna sprids via kedjor av bindvävsstrukturer genom hela kroppen och når stora områden på kort tid. Genom 400-1200 harmoniska pulseringar per minut sätter maskinen igång vågrörelser som sprids genom fascian likt ringar på vattnet och på så sätt kan stora områden behandlas både brett och djupt. Maskinens vågrörelser varierar i hastighet, vilket ökar effekten och samtidigt gör att behandlingen upplevs väldigt behaglig och skonsam. Vågorna skakar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar rörlighet och mjukhet samt förbättrar flödet i kroppen. Djupvågsbehandlingen är en behandling helt utan biverkningar.

Vad kan behandlas med djupvåg?

Djupvågsbehandlingen ingår i början av alla klassiska massagebehandlingar. Detta för att lösa upp så mycket spänningar som möjligt innan behandlingen, som då blir effektivare och mindre smärtfylld.

Vid vissa smärttillstånd, ex tennisarmbåge, hälsenebesvär, spänningshusvudvärk, ont i axlar och nacke, knäproblem med mera är alla lämpliga att få några djupvågsbehandlingar med kortare tidsintervall.

Massage

 

Massageterapi är primärt en avslappnande smärtbehandling. Detta är en djupgående klassisk muskelmassage som töjer stela vävnader och gör dina muskler mer flexibla och funktionella. Behandlingen löser upp ömmande “muskelknutor” och får din kropp att slappna av. Massageterapi innebär att vi med hjälp av väl beprövade och effektiva massagegrepp, samt manuell terapi förebygger eller behandlar besvär i muskler och leder.

  • Klassisk svensk massage
  • Individuellt anpassade
  • Idrottsmassage
    triggerpunktsbehandling
  • Fascia stretch therapy

Den svenska klassiska massagen mjukar upp dina spända muskler och tänjer din bindväv. Den ökar blodcirkulationen och även välbefinnandet.
Den klassiska massagen är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar vilket minskar spänningar och värk i muskler och leder samt reducerar även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar också lugnande och avstressande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormoner.
Massagen används både i friskvårdande syfte och för rehabiliterande behandling av specifika skador och besvär i muskler och leder. Massage har en avslappnande effekt på kroppen, stärker immunförsvaret och motverkar stress, vilket också ökar din prestationsförmåga i träningen såväl som vardagen.
I samråd med din terapeut väljer du givetvis själv hur kraftfull din behandling ska vara.

Behandlingen är individuellt anpassad utifrån dina behov och därför kommer behandlingarna att se olika ut varje gång. Exakt hur massagen blir uppbyggd och hur behandlingen fortgår varierar beroende för vilket besvär du söker och sker alltid i samråd mellan klient och terapeut.

Idrottsmassage är en djupgående och krävande massage för dig som tränar mycket. Massagen ger dig bättre återhämtning och kan hjälpa dig att maximera både din träning och din vardag. Idrottsmassage är en individuellt anpassad behandling som vid behov kombineras med stretching, ledmobilisering, värme, kyla och triggerpunktsbehandling.

Fascia Stretch Therapy är en behandling som går på djupet. Du kommer få en ordentlig genomkörning av kroppen med den assisterade stretchningen. Vi hjälper dig att mjuka upp musklerna och göra dig och din kropp rörligare och flexiblare och är främst framtagen för atleter och även dig som vill få ut det allra mesta av sin kropp, sin träning och i längden kunna hålla sig skadefri för att fortsätta prestera i träningen. Behandlingen är väldigt skonsam och är helt smärtfri, fungerar utmärkt under rehabilitering och en har märkbara effekter för en snabbare återhämtning.

Behandlingar
kontakta oss!

För mer information om oss på BUC eller våra tjänster,
fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sommarerbjudande

Träna Med Oss!

Just nu får du testa på vår sommarschema med 11 varierande pass i veckan & möjlighet att träna själv på centret

För halva priset!

Träna med oss

Vecka 27-31 för bara 649:-

(ord pris 1295:-)

Vi bjuder dessutom

På inskrivningsavgiften Värd 750:-